Afbeelding

NAC wint van Sparta en blijft ongeslagen in oefenreeks

Door: Ruud Smolders Algemeen

BREDA - NAC heeft gisteravond alweer de zesde overwinning uit de oefenreeks geboekt. Eredivisieclub Sparta werd op het eigen Kasteel verslagen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-2 overwinning voor de Bredanaars.

In de openingsfase was er een flinke kans voor Sparta-aanvaller Lennart Thy. Hierna was het echter vooral NAC dat de klok sloeg. Al vroeg in de wedstrijd was het namelijk Ralf Seuntjens die NAC op voorsprong zette. Niet veel later was het De Rooij die een prachtige aanval afrondde en daarmee de voorsprong verdubbelde. Nog voor rust wist Sparta wel de aansluitingstreffer te maken via Tom Beugelsdijk.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en zo nu en dan kwam NAC er een paar keer goed uit. Sparta had moeite door de Bredase verdediging heen te snijden en wanneer het wel lukte een kans te creëren vonden zij de opnieuw uitstekend keepende Olij op hun weg.

In de tweede helft waren er overigens weinig kansen. Het meeste spektakel kwam vanuit het uitvak. Na een afwezigheid van anderhalf jaar mochten de NAC-supporters eindelijk weer eens een uitwedstrijd bezoeken en dat hebben ze geweten ook.