Vanaf zaterdag volgt opnieuw een reeks dagen met lokale felle buien.
Vanaf zaterdag volgt opnieuw een reeks dagen met lokale felle buien. Foto: Nico Koevoets.

Weerbericht Breda: ‘Vanaf het weekend opnieuw buien’

Door: Nico Koevoets Algemeen

Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 23 juli en de komende dagen.


Een hogedrukzone over de Britse eilanden, de Noordzee en Scandinavië bepaalt vandaag nog het weer in onze streken. Zaterdag komt een lagedrukgebied vanuit Frankrijk dichterbij. Het zal zondag via België en maandag langs de Nederlandse kust naar de Noordzee trekken. En zo wordt het wisselvallig met buien.

Verwachting voor vrijdag
Het is zonnig met wat stapelwolken. Verder blijft het droog en staat er een zwakke tot matige noordoostenwind van gemiddeld 2 of 3 Beaufort. Maxima tot 26 graden.

Het weer voor de komende dagen: 

Zaterdag 24 juli

Tijdens de ochtend is het nog droog, met nu en dan zon. Wel zijn er al meer wolken die in de middag plaatselijk uit kunnen groeien tot (onweers)buien. Die kunnen pittig uitpakken. En na vorige week weten we veel duidelijker dan eerder dat plaatselijk echt plaatselijk is en geen loze kreet in de weersverwachting. Er zullen ook plaatsen zijn waar weinig of niets valt. Waar de neerslag precies wel valt, is met buiige situaties bijzonder lastig aan te geven. De wind waait zwak uit het zuiden (1 of 2 Beaufort) en de temperaturen halen met voldoende zon nog 25 of 26 graden.

Zondag 25 juli 
Een herhaling van zetten. Zondagochtend droog met afwisselend zon en wolken. In de middag en avond plaatselijk kans op stevige regen- en onweersbuien. De zuidenwind blijft zwak en het kwik doet een klein stapje terug naar 23 graden.

Maandag 26 juli
De wisselvalligheid houdt maandag met in grote lijnen dezelfde weersverschijnselen. Een verschil is wel dat de wind naar het westen is gedraaid, maar ze blijft zwak. Gedurende de ochtenduren droog en wisselend bewolkt met zon en wolken. In de middag en avond kans op lokale (zware) regen- en onweersbuien. Maxima rond 22 graden.

Zo was het weer donderdag 22 juli 2021
Maximumtemperatuur: 25,1 graden
Minimumtemperatuur: 15,6 graden
Neerslag: droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 23 juli 2021 om 13:00 uur