Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bredanaar (18) aangehouden vanwege vermoedelijk handelen in drugs

Door: Ruud Smolders Algemeen

OUDENBOSCH - Een 18-jarige Bredanaar is vannacht in Oudenbosch aangehouden op verdenking van drugshandel. Hij heeft de nacht doorgebracht in een cel en mag vandaag een verklaring afleggen. 

Surveillerende agenten reden afgelopen nacht rond 02:20 uur over de Professor Mulderslaan in Oudenbosch toen zij een geparkeerde personenauto met de verlichting aan zagen staan. In de auto zat een jongeman. Toen de agenten voorbij de auto reden, besloten ze een controle te gaan doen. Ze keerden de dienstauto en reden terug. 

Hierna zagen ze dat de man, die net nog op de bestuurdersstoel zat, weg was. De agenten liepen naar de auto en zagen allerlei zaken in het voertuig liggen die met drugs en drugsgebruik te maken hebben. Een grinder om hennep mee te vermalen en gripzakjes gevuld met hennep liggen in de auto. Ook zien de agenten dat er allerlei verborgen ruimtes in de auto aanwezig zijn en open staan.

De agenten zagen dat de auto niet afgesloten was en besloten een onderzoek in het voertuig te doen. Ze vonden negen gripzakjes gevuld met hennep en restanten van (mogelijk) harddrugs. Op een gegeven moment loopt een man naar de auto toe. Hij vraagt de agenten wat ze bij zijn auto aan het doen zijn. Het blijkt de eigenaar van het voertuig te zijn, de agenten herkennen hem als de persoon die even tevoren nog in de auto zat. 

De jongeman, een 18-jarige Bredanaar, wordt aangehouden op verdenking van handel in drugs. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. De man heeft de nacht in een cel doorgebracht en mag vandaag een verklaring afleggen.