Tientallen vakantiegangers gaan goed voorbereid op reis door de ANWB Vakantiecheck.
Tientallen vakantiegangers gaan goed voorbereid op reis door de ANWB Vakantiecheck. (Foto: ANWB)

ANWB helpt vakantiegangers goed op reis met vakantiecheck bij Hazeldonk

BREDA - Afgelopen vrijdag ging dan eindelijk de zomervakantie van start. Daarop vertrekken veel Bredanaars richting het zonnige zuiden. Om ervoor te zorgen dat deze vakantiegangers goed voorbereid op reis gingen, hield de ANWB de vakantiecheck bij parkeerplaats Hazeldonk langs de A16.


De zomervakantie is van start en dat betekent dat veel mensen met de auto een reis beginnen richting het zuiden van Europa. De Nederlandse grens wordt dan vaak bij Hazeldonk gepasseerd. Daarom besloot de ANWB om zaterdagochtend tussen 07.00 en 12.00 uur op die plek een laatste vakantiecheck aan te bieden. Tientallen vakantiegangers maakten hier gebruik van. In totaal zijn ruim 50 auto’s, 16 caravans, één vouwwagen en één camper geïnspecteerd door vier wegenwachten, twee caravanexperts en vrijwilligers. Ook Autotaalglas stond klaar om de ramen te controleren. 

De ANWB liet weten dat van de meeste voertuigen de technische staat redelijk goed was. Wel moest er veel olie en koelvloeistof bijgevuld worden. In een aantal gevallen moesten lampjes worden vervangen.  Ook was er een storing in de remlichten van een caravan en een defecte kentetekenplaatverlichting. Bij één auto bleek de veer van de schokbreker gebroken. De wegenwacht heeft deze vakantiegangers voor verdere afhandeling verwezen naar het Wegenwachtstation in Breda. Twee caravans bleken te zwaar beladen, waarvan één ruim 200 kilo te zwaar was beladen. 


Tientallen vakantiegangers gaan goed voorbereid op reis door de ANWB Vakantiecheck. - Foto: ANWB


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief