Addi Munten met boek 'Eindelijk Spanje!'
Addi Munten met boek 'Eindelijk Spanje!' Foto: Raymond van Gool

Bredase Addi nam sabbatical en probeert nu met boek anderen te inspireren: ‘Ga voor je droom!’

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - In 2017 vertrok de Bredase Addi Munten richting het Spaanse Jávea om daar met haar gezin een sabbatical te nemen. Om mede-avonturiers te inspireren om ook voor hun droom te gaan, schreef Addi het boek ‘Eindelijk Spanje!’. 

Door de versoepelende coronaregels kan er weer steeds meer gereisd worden binnen Europa. En dat is goed nieuws voor de reislustige Bredanaar. Maar ook voor wie meer dan twee weken op vakantie wil, is dit het moment om na te denken over andere opties. Steeds meer (jonge) gezinnen kiezen voor een langdurig verblijf in het buitenland. Het stijgende emigratiecijfers is al jaren een feit en ook het nemen van een sabbatical wordt populairder. 

Addi Munten uit Breda is één van de mensen die nog op eigen houtje met haar gezin een sabbatical nam. Zij vertrok in 2017 met haar gezin voor een half jaar naar het Spaanse Jávea, aan de Costa Blanca. “Ik had al langer een diepe wens om voor langere tijd in het buitenland te wonen. Spanje stond bovenaan mijn lijstje. Toch waren er steeds redenen om de stap niet te nemen”, vertelt ze. “Hoe moest het bijvoorbeeld met het werk en onze koopwoning? Toen er eenmaal kinderen kwamen leek mijn vertrekdroom verder weg dan ooit”, vertelt Addi. 

“Ik besefte dat ik nergens zou komen als ik niet zelf in actie kwam. Dat inzicht hielp me om uiteindelijk de knoop door te hakken. Dan gaat het ineens snel. Een half jaar later zat ik met mijn gezin op het strand in Spanje. Geen werk of verplichtingen. We hadden eindelijk tijd om te doen waar we echt energie van kregen.” 

Om mede-avonturiers te inspireren ook voor hun droom te gaan, schreef Addi het boek ‘Eindelijk Spanje!’ In het boek doet Addi verslag over haar jarenlang gekoesterde vertrekwens. ‘Eindelijk Spanje!’ is te koop via: www.addimunten.nl