Afbeelding
Foto: NAC

Senioren halen samen herinneringen op in NAC-stadion tijdens ‘Football Memories’

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Voor het nieuwe project van NAC Maatschappelijk gaan senioren met elkaar in gesprek in het Rat Verlegh Stadion. Hierbij halen zij 90 minuten lang herinneringen op uit het voetbalverleden van de Bredase club. 

Het is het eerste project dat georganiseerd wordt in samenwerking met partners die ook daadwerkelijk verantwoordelijkheid dragen voor bepaalde facetten. NAC Maatschappelijk is de facilitator van het project. Partners als Surplus, Thuishulp Breda, Thebe, Home Instead Thuiszorg, Zorg voor Elkaar en Dementienetwerk Breda verzorgen de aanwas van deelnemers. Daarmee is er geen vrije aanmelding van deelnemers, maar worden deze zorgvuldig geselecteerd door onze partners. 

Komend half jaar wordt eerst een pilot gedraaid met ongeveer 10 deelnemers. Bij een goed verloop zal dit aantal vanaf 2022 worden uitgebreid en worden ook omliggende gemeentes bij het project betrokken. De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 1 september. 

Football Memories

Op basis van foto’s, kranten, fragmenten en andere memorabilia worden de gesprekken op gang gebracht. Football Memories is ervoor de senioren die veelal aan huis gekluisterd zijn en weinig tot geen sociale contacten meer hebben. Daarmee bestaat de dynamiek van de deelnemers veelal uit dementerende personen, maar ook uit senioren die omwille van andere redenen geen sociaal contact meer hebben.