Afbeelding
Foto: Rob Lipsius

Reizende expositie strijkt neer in Park Overbos in Prinsenbeek

Door: Bregje Kop Algemeen

PRINSENBEEK - De reizende expositie van KOP en Breda Buiten strijkt vanaf morgen neer in Park Overbos in Prinsenbeek. Drie maanden lang tonen afgestudeerde St. Joost-studenten hun kunst op verschillende locaties in Breda.  

Oud-studenten Jesse van Epenhuijsen, Jamie Jansen en Wouter van der Giessen proberen met de kunst bewoners en bezoekers uit te dagen buiten te spelen op anderhalve meter afstand. Drie weken lang worden de werken op een andere locaties geplaatst, zodat deze steeds in een ander deel van Breda opduiken. De eerste locatie was het Mandelaplein in Tuinzigt. Vanaf morgen is Park Overbos in Prinsenbeek aan de beurt. De werken staan daar tot en met 26 augustus. Daar verhuist de expositie door naar de Ginnekenmarkt. Daar zijn de werken tot 23 september te zien.

Samen met Boyscout Designer, Bouke Bruins constateerden KOP dat door Covid-19 weer nieuwe mogelijkheden ontstaan. “We geloven dat juist kunstenaars en designers beschikken over het vermogen om problemen als uitdaging te zien. Met reizende kunstinterventies in de publieke ruimte willen wij bijdragen aan het vinden van nieuwe inzichten en oplossingen voor maatschappelijke thema’s. We maken hiermee complexe onderwerpen op laagdrempelige wijze bespreekbaar, lokken reacties uit en dragen zo bij aan de maatschappelijke discussie.”

1,5-metersamenleving 

Bouke gaat samen met Wouter van der Giessen, Jamie Jansen en Jesse van Epenhuijsen, die in 2020 afstudeerden aan St. Joost School of Art & Design Breda tijdens diverse ’speelsessies’, toespitsen op de interactie tussen mens, object en ruimte in een 1,5-metersamenleving. Ontmoeten en verbinden staan hierbij centraal.