Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Piet Maanders stopt na meer dan 6,5 jaar als voorzitter van wijkraad Stadshart/Valkenberg

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Al jaren zet Piet Maanders zich als voorzitter van de wijkraad in voor het Stadshart/Valkenberg, maar per 1 augustus legt hij deze functie neer. Echter is er voor hem nog géén opvolging gevonden. Daarom roept de wijkraad betrokken Bredanaars die in het stadshart wonen op zich te melden.

Piet Maanders zet zich al jaren in voor de belangen van Bredanaars die in het centrum van de stad wonen. Toch legt hij na 6,5 jaar op zondag 1 augustus het voorzitterschap van de wijkraad Stadshart/Valkenberg neer. Hij blijft wel lid van de wijkraad, maar gaat zich bezighouden met content voor de website en de Facebookpagina. 

Er is echter nog geen opvolger voor Maanders gevonden. Zij roepen betrokken Bredanaars die in het Stadshart/Valkenberg wonen op zich bij hen te melden. Al sinds 1993 bevordert de Wijkraad het wonen in de wijk door af te stemmen met bewoners, vertegenwoordigers van horeca, winkeliers, onroerend goed eigenaren, organisatoren van evenementen, politie en de gemeente. Zij spreken zich dan ook regelmatig uit of situaties die spelen in de binnenstad en pleit voor de belangen van omwonenden. Het bestuur wordt hierbij ondersteund door wijkcontactpersonen.