NAC wint laatste wedstrijd van de voorbereiding van Lommel SK

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - NAC heeft vrijdagavond de laatste wedstrijd van de voorbereiding met 1-0 gewonnen van het Belgische Lommel. Door een doelpunt van Ralf Seuntjens, op aangeven van Nick Olij, wist de ploeg van Edwin de Graaf als winnaar van het veld te stappen.

De wedstrijd begon dramatisch voor NAC. Binnen tien minuten moest Edwin de Graaf al twee keer noodgedwongen wisselen. Kaj de Rooij en Odysseus Velanas, die voor het eerst in de basis mocht starten, moesten het veld verlaten met een blessure. Zij werden vervangen door Boris van Schuppen en Pjotr Kestens.

De eerste echte grote kans was voor de bezoekers. Na achttien minuten verzuimde ex-NAC speler Arno Verschueren het om Lommel op voorsprong te schieten. Uit de doeltrap die daarop volgde, scoorde NAC. Nick Olij schoot de bal ver achter de verdediging van de Belgen en bracht zo Ralf Seuntjens in stelling. Die schoot de bal knap langs doelman Fiermarin: 1-0.

In de slotfase van het duel drong Lommel wat meer aan om de gelijkmaker te forceren, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Zo sloot NAC vandaag de prima voorbereiding af met een winstpartij op Lommel SK. Volgende week trapt de ploeg van Edwin de Graaf het seizoen af in Venlo.