Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Weerbericht Breda: ‘Een enkele bui, maar ook zonnige momenten’

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor maandag 2 augustus en de komende dagen.

Een zwakke rug van hoge luchtdruk ligt over de Britse eilanden. Boven Scandinavië ligt een lagedrukgebied. Brabant ligt er tussenin met vrij weinig luchtstroming de eerste dagen. Dat betekent gematigd zomerweer met af en toe een bui.

Verwachting voor maandag 2 augustus
Stapelwolken en zon wisselen elkaar af. Het is meestal droog, maar in de loop van de middag is een enkele lokale bui niet uitgesloten. De wind waait zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) uit het westen of noordwesten. Maxima tot ongeveer 20 graden.

Het weer voor de komende dagen
Dinsdag 3 augustus

In wezen weinig verandering. Qua luchtdrukverdeling bevindt Brabant zich in een soort van niemandsland. Het betekent weinig wind. Hooguit een zwakke wind uit veranderlijke richtingen. Stapelwolken en zon wisselen elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Echter, in de loop van de dag is een enkele lokale bui niet uitgesloten. Middagtemperaturen tot 20, lokaal 21 graden.

Woensdag 4 augustus
De woensdag lijkt op dinsdag. Weinig wind die uit alle richtingen kan komen. En ook opnieuw afwisselend zon en stapelwolken. De kans op een bui lijkt iets groter te worden. Verder temperaturen klimmend naar 21, lokaal 22 graden.

Donderdag 5 augustus
Het is aanvankelijk droog met zon. Gaandeweg de dag komen er meer wolken. Een Atlantische storing komt dichterbij. Aan haar voorzijde staat een zwakke tot matige zuidenwind (2 tot 3 Beaufort) waardoor het wat zachter wordt tot 23 graden. Later op de middag en in de avond is er een toenemende kans op onweerachtige buien.

Zo was het weer zondag 1 augustus 2021
Maximumtemperatuur: 20,2 graden
Minimumtemperatuur: 12,1 graden
Neerslag: 3,0 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld maandag 2 augustus 2021 om 11:00 uur