De vlag in het torentje is gehesen.
De vlag in het torentje is gehesen. (Foto: Maas Jacobs)

Wethouder de Beer geeft startschot voor transformatie voormalig KPN-gebouw

BREDA – Het oude postkantoor aan de Oude Vest wordt door bouwbedrijf Maas Jacobs  en SDK Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels) op de schop genomen: in het pand komt de aandacht te liggen op woonruimte, horeca en commerciële ruimtes. Wethouder Paul de Beer hijst op 10 september de vlag op het oude torentje, als eerste mijlpaal in de transformatie.


De huidige plannen gaan uit van gedeeltelijke transformatie en gedeeltelijke sloop en nieuwbouw. De achterkant van het gebouw wordt compleet vervangen, hier worden onder andere appartementen gebouwd met dezelfde carré-indeling als dat nu is. Langs de zijkant, aan de zijde van de houtmarktpassage, ligt het plan om winkels te vestigen. Het zal hier autovrij worden. September volgend jaar zullen ze beginnen met strippen. De bouwtijd bedraagt een kleine twee jaar.

Wethouder Paul de Beer (D66) hijst de vlag. “Het is een mooie samenstelling van nieuwbouw en herontwikkeling van een gebouw wat behoort tot de historie van de stad. Een groot project met een ingewikkelde bouwplaats, maar daardoor wordt deze kans verzilverd.” 

Er zal een focus liggen om het zo groen mogelijk te maken. Kris Maas, van Maas Jacobs: “De bewoners krijgen een groene binnentuin bovenop de parkeerplaats die overdekt zal worden.” De Beer: “Ook voor de binnenstad zal vergroening de nieuwe standaard worden.” 

Studenten

Vorig jaar werden in het leegstaande gebouw al 44 tijdelijke kamers aan vooral studenten verhuurd wegens krapte op de woningmarkt. Maas Jacobs en SDK Vastgoed verwachten er circa 120 woningen ervan te maken, waaronder 22 sociale huur appartementen. 

Amber Kuijs, Lisa Schuurmans,
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief