Foto: Shutterstock

Man die met kapmes over straat liep in Kesteren is 76-jarige Bredanaar

BREDA - De verdachte man die vanochtend met een kapmes (eerder sprak de politie over een zwaard) over straat liep nadat hij een vrouw had mishandeld, is een 76-jarige man. Dat heeft de politie vanmiddag bekend gemaakt. De politie moest een waarschuwingsschot lossen bij de aanhouding van de man. 


Rond 09.45 ontving de meldkamer een melding dat een man een vrouw een klap had gegeven. Het slachtoffer belde na de mishandeling haar partner. De man kwam ter plaatse met een metalen staaf en ging op zoek naar de verdachte. Toen de verdachte de man met de staaf zag, haalde hij zelf een groot kapmes uit zijn woning. 

Agenten kwamen op dat moment ter plaatse en troffen de verdachte in de Jeanette Houwingstraat aan. Ook de man met de metalen staaf was daar aanwezig. Omdat de verdachte mogelijk een vuurwapen zou hebben, werden beide mannen met getrokken wapen benaderd. Aan de verdachte is meerdere keren verzocht om het kapmes weg te leggen, maar toen hij geen gehoor gaf is er een waarschuwingsschot gelost. De 76-jarige man uit Breda besloot het wapen weg te leggen en is daarna aangehouden en meegenomen naar de politiecel. 

De rol van de overige betrokkenen is nog in onderzoek.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief