Afbeelding
Foto: ChaTime

Breda is op zoek naar nieuwe jeugdhelden: ‘Super dat deze kinderen zich zo inzetten voor een ander’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Ken jij een kind, die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor een ander of voor de gemeente Breda? Draag hem of haar dan nu voor als kandidaat-jeugdheld van Breda. Op deze manier wil de gemeente kinderen en jongeren die iets bijzonders gedaan hebben in het zonnetje zetten.

Tot 1 november kan iedereen weer kandidaat-jeugdhelden voordragen. Het gaat om kinderen en jongeren tot en met 18 jaar, die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Breda. Na de inschrijfperiode buigt een jury zich over de nominatiess en beslist wie er in aanmerking komt voor deze onderscheiding. “In 2020 was het vanwege corona niet mogelijk om de kinderen fysiek in het zonnetje te zetten. Via een online meeting hebben we onze jeugdhelden toch de aandacht kunnen geven die zij verdienden”, legt burgemeester Paul Depla uit. “Want het is natuurlijk super dat deze jeugdhelden zich zo inzetten voor een vereniging, een buurvrouw, de bewoners van een verzorgingstehuis, een goed doel of voor andere Bredanaars. Ik reken ook dit jaar weer op veel nieuwe jeugdhelden. Dus mocht u iemand kennen, meld deze jeugdheld dan nu aan.”

Het is niet de eerste keer dat er Bredase jeugdhelden gekozen worden. Eerder zijn er al 14 jeugdhelden, waaronder 6 coronajeugdhelden, onderscheiden met een jeugdlintje voor hun maatschappelijke inzet. Normaliter zet de gemeente de jeugdhelden op 20 november, de internationale dag van de rechten van het kind, in het zonnetje. Echter valt deze datum dit jaar op een zaterdag, waardoor de uitreiking is verplaatst naar vrijdag 19 november. 

Jeugdhelden kunnen hier worden aangemeld worden.