De man werd geboeid vervoerd.
De man werd geboeid vervoerd. Foto: Instagram Politieteam Weerijs

Politie stopt dronken man die meermaals A16 bij Prinsenbeek oversteekt

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een dronken man naar de grens gebracht. Hij stak voortdurend de A16 bij Prinsenbeek over. Dat meldt Politieteam Weerijs in hun stories op Instagram.

De politie kreeg afgelopen nacht een melding van een man die voortdurend de A16 ter hoogte van Prinsenbeek over stak. Ter plaatse bleek dat de desbetreffende man net in vrijheid van gesteld vanwege het rijden onder invloed. Om verdere problemen te voorkomen bracht de politie de man naar de grens. Omdat de agent alleen surveilleerde, werd de man wel geboeid vervoerd. 

Eenmaal bij de grens werd er bij grensovergang Hazeldonk door dezelfde agent, samen met Politieteam Infrastructuur en de jeugdagenten van team Weerijs, een slingerende auto aan de kant gezet. Daar werden de inzittenden van het voertuig gecontroleerd. Volgens de melder zou de bijrijder lachgasballonnen gebruikt hebben. Tijdens de controle van het voertuig werd uiteindelijk ook daadwerkelijk 2 kilogram lachgas aangetroffen.