Foto: Hanneke Marcelis

Na 21 jaar moet Wolfslaar afscheid nemen van Evelien

BREDA - Voor bezoekers van boerderij Wolfslaar was Evelien dé knuffelkoe van Breda. Maar na 21 jaar heeft boerderij Wolfslaar afscheid moeten nemen van de populaire koe. Het dier is op 11 oktober overleden. 


“Lieve Evelien, Je was de “matriarch” van de groep. Je bracht rust en orde onder de andere koeien. Voor bezoekers was je dé knuffelkoe van de Boerderij en misschien wel van heel Breda en omstreken, wat kon je daar toch van genieten”, schrijft boerderij Wolfslaar op Facebook. “Met ruim 21 jaar heb je een fantastisch leven gehad op de Boerderij met veel liefde en goede zorg van de dierverzorgers. Helaas kon je niet meer en hebben we je laten gaan. We zullen je enorm missen.”

In het bericht vraagt Wolfslaar Bredanaars om ook hun favoriete herinneringen met Evelien te delen. En daar wordt dan ook gehoor aan gegeven. “Evelien was een prachtige koe met een lief karakter, ze zal zeker gemist worden”, schrijft iemand. “Een paar weken geleden ben ik nog met de kids naar de kinderboerderij geweest. Wat genoot ze van de aandacht, knuffelen en aaien van de kinderen. Erg makkelijk liep ze niet meer, en dat gebruikte ze om langer van de aandacht te genieten, voordat ze op stal moest”, schrijft een ander.


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief