<p>De 100 deelnemende koppels</p>

De 100 deelnemende koppels

(Foto: William Rutten)
Uitgelicht

50 uur non-stop dansen: Dit moet je weten over de dansmarathon

BREDA - Donderdag is het zo ver: Dan barst in Breepark de dansmarathon los. Maar liefst 100 koppels gaan de strijd met elkaar aan waarbij zij 50 uur lang achter elkaar dansen in de evenementenhal. Wie blijft er het langste op de dansvloer staan? Wij zetten alles wat je moet weten over dit dansspektakel voor je op een rij.


Op donderdag strijkt de dansmarathon neer in Breepark. Vanaf 19.00 gaan 100 koppels de strijd met elkaar aan om zo lang mogelijk op de dansvloer te staan. Het koppel dat dat het langste vol houdt, kan 100.000 euro winnen. 

Artiesten zoals Davina Michelle, Nielson, Jeroen van der Boom, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Gerard Joling, Kris Kross Amsterdam en OG3NE zullen de danskoppels en het publiek van optredens voorzien. De volle 50 uur zullen live op SBS6 te zien zijn en het programma wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en Jan Versteegh.

Pauzes
De dansers, die vanaf 19.00 op donderdag tot en met zaterdag non-stop zullen dansen, krijgen wel de kans om een rustmoment te pakken. Backstage zijn er verschillende ruimtes waar de koppels hun pauzes kunnen doorbrengen om even tot rust te komen, zich te laten masseren of iets kunnen eten. Maar: Het koppel dat na 50 uur de minste rusttijd heeft genomen en dus het langste op de dansvloer heeft gestaan, wint de geldprijs.

Aanmoedigen
Je kunt de marathon van 14 tot en met 16 oktober op SBS6 volgen. Bredanaars die het dansspektakel live willen mee maken of mee willen dansen, kunnen hun dansschoenen vast aantrekken. Via ticketpoint zijn er nog kaarten beschikbaar voor zowel de tribuneplaatsen als de meedans staanplaatsen.

Goede doel
Gedurende de danswedstrijd zal door het hele land geld opgehaald worden voor het longfonds. Al dansend wordt aandacht gevraagd voor de bijna 600.000 Nederlanders met beschadigde longen en de grote invloed die dat op hun leven heeft. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door vriendenloterij, waarvan 40% van de opbrengsten naar het longfonds zal gaan.