<p>Wethouder De Bie bij het ontwerp de Ring van Breda</p>

Wethouder De Bie bij het ontwerp de Ring van Breda

(Foto: Hanneke Marcelis)

Een nieuw kunstwerk in het Valkenberg: Vrijheidsboom lijkt wedstrijd te winnen

BREDA - Een maand lang kregen Bredanaars de tijd om hun stem uit te brengen op één van drie kunstwerken met als thema Artikel 1. Het kunstwerk dat de meeste stemmen krijgt, zal een plek krijgen in het Valkenberg. Met nog twee dagen te gaan lijkt de Vrijheidsboom er met de winst vandoor te gaan.


Bomen communiceren en hebben een netwerk van gelijkwaardige samenwerkingen. Vanuit die gedachte ontwierp Jennifer Tee Vrijheidsboom. Het kunstwerk bestaat uit bakstenen gemaakt van klei uit rivieren en water in de omgeving van Breda en zal gemaakt worden in het gras bij de ingang van het park bij het Kasteelplein. Met het ontwerp heeft Tee honderdvijftig Bredanaars kunnen overtuigen om hun stem op haar uit te brengen. En daarmee gaat ze aan kop in de wedstrijd.

Het kunstwerk dat momenteel op de tweede plek staat is De Ring van Breda van Folkert de Jong met 106 stemmen. Maisha van Monika Dahlberg kreeg tot nu toe 79 stemmen.

Bredanaars hebben nog twee dagen de tijd om hun stem uit te brengen. Na 15 oktober zal stemmen niet meer mogelijk zijn. Het kunstwerk dat op dat moment de meeste stemmen heeft zal een plek krijgen in het park. Voor wethouder Marianne de Bie maakt het niet uit welk kunstwerk uiteindelijk door Bredanaars gekozen zal worden “Ik heb natuurlijk een persoonlijke voorkeur, maar eigenlijk maakt het mij niet uit welk kunstwerk gekozen gaat worden door Breda. Ze prikkelen en zetten ieder op hun eigen manier aan tot denken. Tegelijkertijd liggen ze qua stijl enorm uiteen, dus Breda krijgt echt wat te kiezen.”