Foto: Tom van der Put

Twee mannen aangehouden bij grote controle door politie, douane en belastingdienst

BREDA - Bij de grote integrale controle die donderdagavond werd gehouden bij de Gasthuisvelden zijn 116 voertuigen gecontroleerd. Zestig mensen van verschillende opsporingsdiensten werkten samen bij de controle. Twee mannen werden aangehouden, en tientallen bekeuringen werden uitgeschreven. 


Twee Franse mannen (34 en 40 jaar) werden donderdagavond tijdens de grote controle aan de Gasthuisvelden aangehouden. In hun voertuig werd ongeveer 100 gram hennep aangetroffen en twee blokken hasj. Eén persoon werd betrapt met een ploertendoder, een verboden gevechtswapen, en kreeg daarvoor een bekeuring. De ploertendoder werd in beslag genomen. 

Verder werden er boetes uitgedeeld voor het rijden onder invloed (2) en verkeersovertredingen (34). “Opvallend veel bestuurders reden zonder rijbewijs”, laat de politie weten. Belastingsamenwerking West-Brabant heeft openstaande belastingaanslagen geïnd en de Sociale recherche van de gemeente Breda ontdekte uitkeringsfraude.

Strijd tegen ondermijnende criminaliteit
In de strijd tegen ondermijning slaan verschillende opsporingsdiensten de handen ineen. Dat gebeurt op de achtergrond, met bijvoorbeeld het uitwisselen van informatie, maar ook bij dit soort grote controles. Om die reden werkten donderdagavond verschillende diensten van de politie, de Belastingdienst, de gemeente Breda en de Douane samen op de Gasthuisvelden.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief