Afbeelding

De meest opmerkelijke vacatures in Breda

Door: redactie Algemeen

Wanneer je mensen vertelt dat je werkzaam bent als accountant of consultant, hebben anderen vaak een beeld bij het werk dat je uitvoert. Hetzelfde geldt voor leerkrachten, hoveniers en bijvoorbeeld kappers. Regelmatig worden er echter vacatures in Breda aangeboden, waarbij veel mensen niet direct een goed beeld hebben. Voorheen was dat bijvoorbeeld het werk van een zogenaamde porder. Dit beroep bestaat inmiddels niet meer, maar mensen die het beoefenden waren vroeger zeer geliefd. Ze gingen langs de deuren om mensen te wekken, toen er nog geen wekkers werden verkocht. Zo zijn er meer opvallende beroepen, die je tegen kunt komen bij vacatures zoeken. Het zoeken van vacatures doen veel mensen niet meer in de krant. Online zijn handige websites te vinden met overzichten van beschikbare vacatures. 

Werk van een gelukskoekjes schrijver 
Tegenwoordig zie je ze iets minder vaak, maar voorheen werden ze regelmatig uitgedeeld als traktatie: de gelukskoekjes. Deze koekjes komen van oorsprong uit China en bevatten een briefje met daarop een korte boodschap. Het is een gelukwens! In je rol als gelukskoekjes schrijver ben je verantwoordelijk voor het bedenken van nieuwe wensen, die in de koekjes kunnen worden gestopt. Het is belangrijk om te vernieuwen, zodat de koekjes leuk blijven voor consumenten. Vaak combineren mensen deze functie met een andere rol op de communicatieafdeling. 

Je eigen parfums produceren 
Heb je al eens van het beroep neus gehoord? Deze naam wordt aan het beroep gegeven van mensen die nieuwe parfums ontwikkelen. Logischerwijs refereert de titel van dit beroep aan de goede neus die mensen moeten hebben, wanneer zij een geurtje maken. Het is geen beroep wat iedereen uit kan voeren; je moet er minimaal twee jaar voor gestudeerd hebben. De opleiding tot scheikundige is een vereiste. In veel gevallen rondt men die opleiding niet in twee jaar af, maar is men al snel vijf of zes jaar bezig. 

Het beroep van een voorproever 
Tijdens je werktijd allerlei verschillende gerechten uitproberen. Het is een taak die hoort bij het werk van een voorproever. In Nederland zijn er nog enkele voorproevers. Je komt deze vacatures vaker tegen in het buitenland. Een voorproever wordt gekoppeld aan een vaste politicus. Bij zakelijke reizen ben je verantwoordelijk voor het controleren van de kwaliteit van het eten wat een politicus voorgeschoteld krijgt. Het lijkt heel leuk, maar is niet echt een eervol beroep. Men hoopte met hulp van een voorproever te voorkomen dat politici vergiftigd werden.