Afbeelding

De beste hbo-opleidingen in Breda

Door: redactie Algemeen

Breda is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt bij het kiezen van een opleiding. In Breda is namelijk wel het hoger beroepsonderwijs vertegenwoordigd maar geen Universiteit. Dit gat probeert BUAS, Breda University of Applied Science, te vullen. Het lijkt er echter op dat zij hiermee vooral internationale studenten aantrekken. Een opleidingsinstituut dat vaak over het hoofd wordt gezien is NCOI. Dat biedt officieel erkende en geaccrediteerde hbo- en masteropleidingen aan in Breda. Wil jij kiezen voor een van de hbo bachelor- of masteropleidingen? Lees dan snel verder.

Mogelijkheden om te studeren in Breda

In Breda is het mogelijk om te studeren in de traditionele vorm van een voltijd studie. Er is echter een trend zichtbaar waarin vaker wordt gekozen voor een hybride vorm van studeren en werken. Deeltijdstudies, maar ook associate degrees worden steeds populairder bij studenten. Dit geldt voor zowel omscholers als schoolverlaters uit het voortgezet onderwijs. Ook valt de keuze vaker op hbo-opleidingen die deels online en deels fysiek worden aangeboden, zodat ze makkelijker te combineren zijn met werk- en privéleven.

De top 3 hbo-opleidingen

Er is een duidelijke top 3 te onderscheiden in hbo-opleidingen in Nederland. De top drie bestaat uit: geneeskunde, communicatie en multimedia design en international business. Voor geneeskunde gelden strenge toelatingseisen, waar de interesse doelgroep extreem groot is. Vaak vindt er niet eens loting plaats, omdat de collegezalen al gevuld kunnen worden met studenten die een 7.5 of hoger gemiddeld stonden op hun vorige opleiding. Met geneeskunde kies je voor een lang studietraject, waarbij je in verschillende specialisaties masteropleidingen kunt volgen. Communicatie en multimedia design is mede populair, doordat deze opleiding zeer goed aansluit bij de vraag in de markt naar online duizendpoten. Een uitdagende studie die bij veel type studenten past. International business is een studie die voor velen bekend is. Het is een brede opleiding die goed aansluit bij de veranderende internationalisering in de bedrijfswereld.

Doorstuderen? 

De populairste masteropleidingen om door te studeren zijn lastiger te bepalen, omdat dit vervolgstudies zijn. Toch kan een masteropleiding een mooie aanvulling zijn op jouw bachelorstudie. Er is wel een winnende populaire masteropleiding bij werkgevers, namelijk de master economics van Tilburg University. Andere populaire masteropleidingen bij werkgevers zijn Business administration en Business and IT management. Als beste opleiders worden gezien Nyenrode Business Universiteit, Vrije Universiteit Amsterdam en de Erasmus Universiteit. Onze tip: Kies vooral voor een masteropleiding die goed aansluit op jouw bacheloropleiding.