Foto: Michel Kievits

Geen Gulden Bal dit jaar

BREDA - Er zal dit jaar geen Gulden Bal plaatsvinden. De leden van het organiserend comité hebben moeten beslissen dat het Gulden Bal op aanstaande carnavalsdinsdag geen doorgang kan vinden. 


De leden van het organiserend comité hebben moeten beslissen dat het Gulden Bal op aanstaande carnavalsdinsdag geen doorgang kan vinden. 

Tijdens de laatste persconferentie van de regering werd aangegeven welke visie zij voor de komende tien dagen hebben. Maar daarin klonk ook de verwachting door dat de komende weken een stijging van de coronabesmettingen te zien zal zijn.

Een Gulden Bal met meer dan duizend feestvierders met mondkapjes op en een onderlinge afstand van anderhalve meter lijkt irreëel. Bovendien verwacht het comité dat festiviteiten als het Gulden Bal zeker nog niet toegestaan zullen worden. Nog afgezien van het feit of de horeca al wel open mag.

Deze onzekere situatie heeft het comité doen besluiten nu de knoop door te hakken en de kapellen, de medewerkers en het Chassé Theater van hun beslissing op de hoogte te brengen.