Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Stenen maken plaats voor een plantsoen aan de Boschstraat

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De werkzaamheden aan de Boschstraat zijn begonnen. Het pleintje voor café Bel Air ligt volledig open en zal worden omgevormd tot een plantsoen. De Boschstraat is één van de drie straten die komende periode zal worden vergroend.

Vorige week haalde wethouder Tim van het Hog symbolisch de eerste stenen uit de grond op de plek waar de Kloosterlaan en de Boschstraat samenkomen. Inmiddels zijn daar de werkzaamheden in volle gang en ligt het gebied volledig open.

Het plein voor Bel Air, waar voorheen naast enkele bomen enkel tegels lagen, wordt vergroend. Er wordt een plantsoen aangelegd met een rand van natuursteen waarin een diversiteit aan planten wordt aangeplant. Omdat het huidige trottoir erg ruim is, blijft er ook na de realisatie van het groenvak genoeg ruimte op het trottoir over.  

Drie projecten
De Boschstraat is de eerste van drie plekken in de binnenstad die groener wordt gemaakt. Ook de Ceresstraat en de Zijlstraat zullen volgen.

START van het vergroenen van deze versteende plek in de binnenstad met het weghalen van bestrating door wethouder Tim van het Hof Meer info: Dit is de eerste van drie straten in de binnenstad die meer groen krijgen in plaats van steen. De Ceresstraat en de Zijlstraat volgen nog.


Een impressie van het plantsoen bij de Boschstraat - PlanBreda