Afbeelding
Foto: NOS

Lindsay van Zundert is foutloos op haar korte kür, geslaagd Olympisch debuut

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA / ETTEN-LEUR - Lindsay van Zundert heeft dinsdagochtend goed gepresteerd tijdens haar korte kür op de Olympische spelen in Peking. Ze reed foutloos, en stond na haar kür op de derde plek. Met haar prestatie heeft ze zich geplaatst voor de vrije kür.

Lindsay van Zundert heeft haar Olympisch debuut beleeft. En die is bijzonder geslaagd. Ze was foutloos in haar korte kür. Ook de drievoudige Rittberger die op het EK nog helemaal mis ging voor Van Zundert, ging deze keer goed. 

Van Zundert moest nog een tijd in spanning zitten, maar rond 12.30 uur werd duidelijk dat haar prestatie goed genoeg was om zich te plaatsen voor de vrije kür. Op dat moment had Van Zundert vijf deelnemers achter zich gelaten, en dat was genoeg voor plaatsing. De vrije kür wordt op donderdag verreden. 

Lindsay

Lindsay begon op haar zesde met schaatsen. Ze viel meteen op in de sport. Daarbij kreeg ze steun van oud-kunstrijdsters Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra. Zij steunen met Stichting Kunstrijden Nederland (SKN) jonge talenten. 

De 17-jarige leerling van het Graaf Engelbrecht verdiende het Olympisch ticket, nadat ze indruk maakte in de finale van het WK Kunstrijden in Zweden in 2020.