Afbeelding
Foto: Wijnand Nijs

Cultuurnacht Breda organiseert vier Culturele Zondagen

Door: Advertorial Cultuur

BREDA Het kan weer: In het voorjaar van 2022 slaan de Bredase culturele instellingen en makers de handen in één voor een alternatief voor de afgelaste Cultuurnacht Breda 2022: vier Culturele Zondagen, van 13.00 tot 18.00 uur in de binnenstad van Breda. 

Elke zondag krijgt een speciale focus op een culturele discipline (dans, beeldende kunst, woord -theater, literatuur, spoken word- en muziek). Daarnaast haken er per zondag ook acts en performances uit andere disciplines aan. De Culturele Zondagen concentreren zich in de binnenstad, per zondag doen verschillende locaties mee. Het programma bestaat uit voorstellingen, workshops en exposities en speelt zich deels binnen en deels buiten af. Via www.cultuurnachtbreda.nl kan men het programma bekijken en een eigen route samenstellen.

De voorbereidingen concentreren zich momenteel op de eerste zondag op 24 april. Hier zullen onder andere Dansnest, Corpo Maquina, LeineRoebana, the 100hands en Body of Art acte de presence geven. Daarnaast zijn er activiteiten bij ZutMonSac in het oude postkantoor aan de Oude Vest en rond de ateliers naast de Koepel. Begin april wordt het definitieve en totale programma van deze eerste Culturele Zondag bekend gemaakt. Dan volgt ook meer programma informatie over de volgende zondagen. Die vinden plaats op 29 mei, 26 juni en 17 juli.

Er is nog ruimte voor cultuurmakers (professionals en amateurs) om deel te nemen aan een van de Culturele Zondagen. Aanmelden kan via aanmelden.cultuurnachtbreda.nl. Vanaf begin april is het programma en alle locaties te vinden op www.cultuurnachtbreda.nl. Tickets zijn verkrijgbaar via de website. Een ticket per Culturele Zondag kost een minimaal bedrag van 2,50 euro. De organisatie geeft ook de mogelijkheid aan het publiek om een (vrijwillige bijdrage toe te voegen, om zo de cultuurmakers te ondersteunen bij het ontwikkelen van projecten voor de volgende reguliere Cultuurnacht Breda in januari 2023.