Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Na twee jaar is het kampioenschap eierenwerpen terug voor een tiende editie

Door: Ruud Smolders Algemeen

BREDA - Na twee jaar afwezigheid ging vandaag het kampioenschap eierenwerpen weer van start. Het was alweer de 10editie van het Princenhaagse Kampioenschap Eierenwerpen.

Na twee jaar afwezigheid ging vandaag het kampioenschap eierenwerpen weer van start. Het was alweer de 10editie van het Princenhaagse Kampioenschap Eierwerpen. Op de markt van Princenhage probeerden veertig teams eieren van zo ver mogelijk te gooien en te vangen.

Bij het kampioenschap streden teams van drie personen tegen elkaar om de beker en natuurlijk om de eer. Van 12:00 uur tot 14:00 uur streden de kinderen uit groepen 6, 7 en 8. 

Hoe werkt het

Elk team bestaat uit drie teamleden en elke vangbeurt bestaat uit drie pogingen. Een ei heel vangen betekent dat het team doorgaat naar de volgende ronde. Elke ronde die er gespeeld wordt, wordt het ei steeds een meter verder gegooid.

Volwassenen

Vanaf 14:00 uur tot circa 18:00 uur gingen de volwassenen de strijd met elkaar aan. Met veertig teams zaten de aanmeldingen voor volwassenen vol. Onder deze volwassenen waren een aantal bekenden. Zo waren wethouders Daan Quaars en Boaz Adank aanwezig samen met burgemeester Paul Depla.