Afbeelding

NAC speelt gelijk tegen Excelsior en stelt play-offs veilig

Door: Redactie Algemeen

BREDA - NAC heeft zichzelf in kralingen weten te plaatsen voor de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs. De Bredanaars speelden met 2-2 gelijk tegen Excelsior. Het was tevens het laatste duel van de competitie.

NAC wist gisteren tegen Excelsior al vroeg op voorsprong te komen. Uit een corner kwam de bal bij Danny Bakker, die de bal terug voor kon geven. Hij gaf de bal op heuphoogte voor op Velanas, die met een handige hakbal doelman Van Gassel passeerde. Zo stonden de Bredanaars al na 10 minuten op voorsprong.

Vlak voor rust kwam Excelsior echter langszij. In de extra tijd schoot Thijs Dallingat de bal achter Olij. Hierdoor gingen de ploegen rusten met een 1-1 stand.

Tweede helft

Kort na rust scoorde Excelsior opnieuw. In eerste instantie wist Olij nog redding te brengen op een schot van Dallinga, maar de doelman kon niet voorkomen dat de instormende Niemeijer de rebound binnentikte. De fase hierna kabbelde de wedstrijd voort zonder echt grote kansen. NAC leek dan ook met een verlies terug naar Breda te moeten.

In de extra tijd wist Dion Malone echter toch nog gelijk te maken. De Bredanaars stelden hiermee tevens de play-offs veilig in het laatste duel van de competitie.