Foto: Breda Dance Music

St. Joseph school 100 jaar: Muziekdagen van DJ school Breda

BREDA - Op Basisschool St. Joseph vindt naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de school op 23 en 24 mei een speciale editie plaats van de jaarlijkse muziekdagen plaats. Dit is in samenwerking met en georganiseerd door DJ School International Breda.


Op Basisschool St. Joseph vindt naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de school op 23 en 24 mei een speciale editie plaats van de jaarlijkse muziekdagen plaats. Dit is in samenwerking met en georganiseerd door DJ School International Breda. 

Tijdens deze dagen maken alle leerlingen op een leuke en leerzame manier kennis met het maken, bewerken en afspelen van elektronische dansmuziek. De opening zal plaatsvinden op maandagochtend 23 mei in aanwezigheid van de heer Boaz Adank. locoburgemeester van gemeente Breda.

Programma

Op beide dagen vinden er voor alle leerlingen verschillende interactieve activiteiten plaats:
Groepen 3 en 4: dans en zang
Groepen 5 en 6: dans, zang en een vragenuurtje met het van TikTok bekende dj-duo Vessbroz
Groepen 7 en 8: dans, zang, dj- en producerlessen

Voor deze gelegenheid hebben de wereldberoemde dj’s Tiësto en Hardwell uit Breda toestemming gegeven voor het gebruik van hun nummers ‘The Motto’ en ‘Power’. Hiermee kunnen leerlingen leren remixen te maken, een bestaand muziekstuk of een gedeelte daarvan bewerken tot een nieuw eigen muziekstuk.

Afsluiting

Ter afsluiting van deze twee dagen zullen op dinsdag 24 mei alle leerlingen een presentatie geven aan mevrouw Marianne de Bie, wethouder Jeugd, Onderwijs en Cultuur vangemeente Breda, door middel van een zogenaamde ‘Flash mob’.