Foto: Merel Janse Fotografie

In de stralende zon renden ex-kankerpatiënten in Breda ruim 35.000 euro bij elkaar

BREDA - Op zondag 22 mei vond de 2e editie van de LoveLifeRun plaats. Dat is een hardloopwedstrijd speciaal voor (ex-)kankerpatiënten en hun behandelaars.


De LoveLifeRun ging van start vanaf het Kasteelplein. En de weergoden waren de deelnemers goedgezind. Want de LoveLifeRun kon in de stralende zon plaatsvinden.

Met de run werd geld opgehaald voor kankeronderzoek. Aan het einde van de wedstrijd kon de organisatie een cheque onthullen van ruim 35.000 euro. Er zijn twee onderzoeken speciaal geselecteerd waar de donatiegeldendirect naartoe gaan. Zo wordt 10 procent van de geworven fondsen besteed aan een lokaal project van het Amphia Ziekenhuis en de overige 90 procent aan donaties komt ten goede aan een onderzoek van Martijn Stuiver; ‘Prehabilitatie bij blaaskanker’. 

LoveLifeRun
Het unieke aan deze run is dat de patiënt zelf mee rent. Sinds begin maart werd er wekelijks hard getraind in groepjes onder begeleiding van hardlooptrainers en oncologiefysiotherapeuten. Projectleider Vanessa Roest: “De LoveLife run is een waardige afsluiter van de wekenlange training. Door over de finishlijn te stappen kunnen patiënten ook letterlijk en figuurlijk iets achter zich laten.”


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief