Foto: JASPER VEROLME

Koningin Máxima maakt parachutesprong tijdens bezoek aan Defensie Para School Breda

BREDA - Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan de Defensie Para School in Breda. Tijdens haar bezoek heeft Máxima ook een parachutesprong gemaakt. 


Het bezoek van de koningin begon met een briefing over de verantwoordelijkheden van de DPS. Ook sprak Koningin Máxima met militairen over hun opleiding en met instructeurs over hun werkzaamheden en operationele inzet in missies. Zo ondersteunde personeel van de DPS missies in Afghanistan en Mali. Tijdens een rondleiding door de trainingshal van de DPS maakte Koningin Máxima kennis met personeel en materiaal van de DPS. Zij kreeg uitleg over de drie instructiegroepen zoals de vrije val en de automatische opening en het droppen van ladingen aan een parachute vanuit een transportvliegtuig.

Ook kreeg Koningin Máxima een demonstratie van het parachutevouwen en bij de springtoren. Na een instructie maakte Koningin Máxima onder begeleiding een tandemsprong.  


 Foto: JASPER VEROLME

Defensie Para School Breda 
De Defensie Para School (DPS) verzorgt sinds 2008 alle parachuteopleidingen binnen de krijgsmacht. Daarnaast ondersteunt de school bij oefeningen en operaties. De DPS valt onder het Korps Commandotroepen van de Koninklijke landmacht. De DPS kan jaarlijks 800 tot 1000 militairen opleiden. De opleiding is in eerste instantie bedoeld voor de special forces van het Korps Commandotroepen en het Korps Mariniers. Ook verzorgt de DPS de parachutistenopleidingen voor de Luchtmobiele Brigade van de landmacht.

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief