Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl

Breda Barst trapt jubileumjaar af met kick-off in de Mezz

BREDA - Breda Barst viert in 2022 het 25-jarig jubileum. En dat trapt het populaire muziekevenement af met een kick-off in de Mezz op zondag 26 juni. “Er staan die dag twee geweldige bands op het programma, en iedereen is welkom om dit feest met ons te komen vieren”, stelt bestuurslid Babs Verstrepen.


Het belooft een bijzondere editie te worden van Breda Barst. De organisatie heeft er geduld voor moeten hebben, maar eindelijk kan in 2022 het 25-jarig jubileum groots gevierd worden. De aftrap van de jubileumeditie vindt aanstaande zondag plaats tijdens de Kick-Off in de Mezz.

“Normaal gesproken is de kick-off verbonden aan de voorrondes waarbij lokaal talent strijd voor een plekje op het podium tijdens Breda Barst”, legt Verstrepen uit. “Dit jaar was dat voor ons als organisatie helaas niet haalbaar, omdat we net als veel andere evenementen ontzettend lang in de onzekerheid zaten over of het allemaal wel door zou kunnen gaan. Daarom hebben we besloten om de kick-off te vieren met twee fantastische Bredase bands, namelijk Tunnelvisie en Damé. Zij stonden al vaker op Breda Barst, en trappen nu onze jubileumeditie af in de Mezz.” Verstrepen benadrukt dat deze keuze uiteraard níet betekent, dat lokaal talent geen plek meer krijgt op het festival in september. Want ook zonder de voorrondes, gaat Breda Barst er deze editie weer alles aan doen om juist ook lokaal talent een podium te bieden.

De kick-off in de Mezz is gratis te bezoeken. De kick-off is op zondag 26 juni van 15.00 uur tot 19.00 uur. 

Jubileumeditie
Breda Barst vindt plaats van vrijdagavond 16 september tot en met zondag 18 september. De zaterdag en zondag zijn altijd vaste prik bij Breda Barst, maar de vrijdagavond is nieuw. Die avond is toegevoegd om het jubileum groots te vieren. In tegenstelling tot de gratis zaterdag en zondag, is voor de vrijdag wél een ticket nodig. Die tickets zijn te koop via de website van Breda Barst. Op vrijdagavond staan onder andere Bazart, Jett Rebel en Selah Sue op het programma.