Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Het vernieuwde Mertersempark is een groene ontmoetingsplek tussen de Heuvel en Princenhage

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Het vernieuwde Mertersempark is afgelopen weekend feestelijk geopend. Het park heeft een forse opknapbeurt ondergaan en is nu weer een moderne, groene ontmoetingsplek voor de Heuvel en Princenhage.

Buurtbewoners hebben samen met MINT architecten het oude Mertersempark opgeknapt. Dat park ligt tussen de Heuvel en Princenhage in, en is sinds de opknapbeurt weer een moderne, groene ontmoetingsplek voor de buurt.

Centraal bij de herinrichting van het park stond de transformatie naar een park met een grote biodiversiteit. Een plek voor ontmoeting en samenzijn voor zowel mens, kleine zoogdieren (zoals bijvoorbeeld vogels, vleermuizen, egels, eekhoorns) en insecten (zoals bijvoorbeeld bijen, vlinders en allerlei andere insecten). “De nieuwe opzet van het park is opgehangen aan een verspringende groene plukroute, welke van noordoost naar zuidwest het park doorsnijdt en daarmee de historische verwijzing vormt naar de oude loop van de Heuvelstraat. Deze groene plukroute is onderdeel van een biodivers park. De onderbeplanting en bomen zijn vruchtdragend en/of hebben een hoge pollen- en nectarwaarde door de verschillende seizoenen heen, welke een grote attractiviteit hebben op vogels, (nacht)vlinders, bijen andere insecten.”, aldus MINT Architecten.

‘De Gedenknaald’ heeft in het park een centrale plaats gekregen op een klein plein. Op en direct aan het kleinschalig plein zijn alle vitale functies van het het park gesitueerd, een natuurlijke speeltuin, een ligweide/trapveldje, een jeu de boules baan, de plukroute, een watertappunt en een hondenuitlaatplaats.