Afbeelding

Dit zijn de juiste soort sneakers voor dames deze zomer

Door: Uitgeverij de Bode bv Algemeen

De meeste dames hebben er wel enkele of meerdere paren van in de kast staan, bij de voordeur, of op een schoenenrekje: sneakers! Sneakers zijn oorspronkelijk schoenen die zijn bedoeld om op te sporten, maar in de praktijk zien we dat sneakers al jaren steeds meer worden gedragen voor allerhande gelegenheden. Zo kun je sneakers aan naar school, naar je werk, naar een feestje, naar een etentje of naar familie of vrienden. Niemand kijkt er meer van op als je niet op gelakte schoenen of hakken aankomt, maar gewoon casual op je sneakers. Uiteraard zijn de juiste sneakers voor de juiste gelegenheid daarbij wel aanbevolen. Gelukkig zijn er inmiddels allerlei soorten sneakers, waardoor het anno 2022 gemakkelijk kiezen is. Kom jij deze zomer met de vetste, mooiste, elegantste of fraaiste sneakers voor de dag? Verras jezelf en je omgeving binnenkort nog. Hieronder doen wij je alvast wat goede tips toekomen voor als je op het punt staat om een paar sneakers te scoren! Zo weet je gauw welke soort voor jou wellicht ‘de beste move’ is.

Designer sneakers

De naam zegt het al; dit type sneaker is gemaakt door designers. En ja, er zijn veel designers in den lande, en zelfs nog veel meer buiten ons land. Dus zoek je sneakers van een (bekende) designer dan is je keuze letterlijk reuze. Kies bijvoorbeeld uit sneakers van Armani, Karl Lagerfeld, Dolce & Gabbana, Versace, Hogan, Hugo Boss, Prada, Dsquared2 of Max Mara. Uiteraard zijn designer sneakers in de regel wat meer aan de prijs dan de gemiddelde sneakers, maar je betaalt hierbij tenslotte ook voor het merk. Niettemin kun je dit soort merk sneakers scoren voor wat minder geld, want zelfs voor minder zo’n 100 tot 150 euro kun je prima slagen. En ook dan heb je keuze uit honderden soorten, en ettelijke kleuren en maten! De reden dat er toch nog genoeg aanbod is van relatief goedkope designer sneakers is eenvoudig. Veel partijen hebben van tijd tot tijd mooie kortingen (onder meer tijdens de uitverkoop) waardoor je prijzige sneakers van topdesigners alsnog voor een uiterst schappelijke prijs kunt afrekenen! Heb je wat meer te besteden, dan kun met designer sneakers zeker je hart ophalen, want dit soort sneakers zijn er ook genoeg voor prijzen tussen de 300 en de 1.000 euro per paar. Het grote voordeel van wat duurdere sneakers is uiteraard dat de kans erg klein is dat je anderen tegenkomt die precies dezelfde sneakers aan hun voeten hebben! De juiste designer sneakers kun je het beste scoren bij een dames sneaker outlet, maar dat geldt eigenlijk ook voor allerlei andere soorten dames sneakers, waar we hieronder verder op ingaan.

Hoge sneakers

Waar normale sneakers op of tot de enkels vallen, komen hoge sneakers juist boven de enkel uit. Vind je dit prettig lopen? Of hou je gewoon van wat meer warmte aan en net boven je voeten, of vind je dit soort sneakers gewoon mooi om te zien? Neem dan even een kijkje binnen het assortiment van hoge sneakers. Ze zijn in alle denkbare maten te krijgen, van 29 tot en met 49, en net als bij alle andere soorten sneakers geldt dat ook hoge sneakers in allerlei kleuren en kleurstellingen verkrijgbaar zijn. Denk hierbij aan gave zomerse kleuren, maar ook aan donkere of zwarte hoge sneakers, al dan niet met lichte elementen ter verfraaiing. De inhoud van je portemonnee hoeft eigenlijk geen rol te spelen bij de aankoop van hoge sneakers, want voor enkele tientjes heb jij al een paar hoge sneakers in huis!

Platform sneakers

Nog een soort sneakers: ‘platform sneakers’. It’s in the name geldt hier zeker, want dit soort sneakers hebben een platform zool aan de onderzijde van de schoen. Het zijn sneakers met een stevige plateauzool. Hierdoor ontstaat een gave en moderne uitstraling! Qua merken heb je ook bij dit type sneaker heel veel keuze, van de minder bekende merken tot de bekendere merken als Tommy Hilfiger, Reebok, Nike, Adidas en Converse. Kies zelf maar!

Sleehak sneakers

Typische damessneakers zijn ‘sleehak sneakers’. Deze worden ook wel ‘Wedge sneakers’ genoemd. Ze hebben een verhoogde hak, die meestal is weggestopt in de schoen, waardoor de zool eruitziet zoals bij normale sneakers. Sleehak sneakers kunnen zowel met veters zijn uitgerust als met klittenband, en combineren – afhankelijk van de kleur - onder praktisch elke outfit. Een moderne (jonge) vrouw heeft tegenwoordig ook een paar leuke sleehak sneakers in haar kast staan. Het is maar dat je het weet...

Slip-on sneakers

Slip-on sneakers zijn heerlijke sneakers zonder veters. Hou je niet van veters, en wil je lekker eenvoudig en laagdrempelig in je sneakers stappen, dan zouden dit weleens jouw nieuwe sneakers kunnen worden. Instappers dus, voor jong en oud. Slip-on sneakers winner de laatste jaren snel aan populariteit, en het aanbod van dit type sneakers is dan ook duidelijk toegenomen de laatste jaren. Uiteenlopende designs, sprekende kleuren, en gemakkelijk te combineren met allerlei soorten outfits, dat geldt allemaal voor slip-on sneakers. Overigens is dit ook een soort sneaker dat vooral in de zomer wordt gedragen, en ze zijn leuk onder een skinny jeans, onder strandkleding, maar ook onder een fruitig zomerjurkje. Kies direct nog jouw favoriete slip-on sneakers uit, en show ze morgen of overmorgen al aan je vriendinnen, familie en kennissen! Je hebt keuze uit vele honderden verschillende van dit soort sneakers.

Chunky sneakers

Tot slot kun je nog opteren voor zogeheten ‘Chunky sneakers’, soms ook wel ‘Ugly sneakers’ genoemd. Deze sneakers worden zo genoemd, omdat ze enigszins lomp en/of lelijk zijn. Dit type sneaker is vaak aan de maat, oftewel schoenen die wat meer volume hebben dan andere soorten sneakers. Vaak hebben ze grote plastic versiersels, en een zool met een diepere achterkant. Lijkt dit jou een interessant soort sneaker? Kijk dan even online naar wat er te krijgen is bijvoorbeeld bij een partij als Supersales.nl, want ondanks de naam van dit type sneaker zijn ze toch erg geliefd, en zijn er honderden verschillende Chunky sneakers te krijgen, in vele denkbare kleuren: van wit, zandkleur en beige, tot blauw, bruin en zwart.