NAC heeft eerste drie punten binnen na overwinning op Helmond

Door: Ruud Smolders Algemeen

BREDA - NAC heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe KKD- seizoen weten te winnen. In een thuisduel versloegen de Bredanaars gisteren Helmond Sport met 1-0. Onze fotograaf Peter Visser was aanwezig en maakte enkele fraaie foto’s. Bekijk ze hier.

NAC startte de wedstrijd tegen Helmond Sport voortvarend met mooi voetbal. Hieruit volgden goede kansen voor Herrmann en Velanas. Zij troffen echter geen doel. Toch stond het bij de rust nog altijd 0-0.

Tweede helft

Na rust wist NAC wel de score te openen. Via een goede aanval kwam de bal bij Plat, die op zijn beurt Velanas bereikte. Hij wist de bal vervolgens met een droge schuiver binnen te werken en de 1-0 te maken. Na deze voorsprong deed de thuisploeg het wat rustiger aan en waren er minder kansen.

Kaj de Rooij pakte in de eindfase nog zijn tweede gele kaart en moest inrukken. Helmond kwam nog met een slotoffensief, maar zonder succes. Het bleef bij 1-0 en dus kan NAC de eerste drie punten bijschrijven.