Foto: Pascalle ten Bloemendal

Ruim 2500 wielrenners rijden hun eigen Vuelta in Breda

BREDA - Aanstaande zaterdag vindt de officiële toerversie van La Vuelta Holanda plaatst in Breda. Ruim 2500 wielrenners ervaren dan de derde etappe van de profs, die volgende week beginnen aan de Ronde van Spanje. 


De start en finish van het evenement zijn bij het NAC Stadion. Hier zullen de renners tussen 07.00 en 10.00 uur vertrekken. Tot uiterlijk 16.00 uur finishen de wielrenners. Dan kan iedereen bij NAC genieten van een finishersdorp in Spaanse sferen. 

NAC stadion 

Alle renners finishen met een rondje door het NAC Stadion. Een uniek moment voor alle liefhebbers uit de regio. Vervolgens brengt de route van de afstanden 165, 115 en 85km de renners over een groot deel van de derde etappe van de Ronde van Spanje. 

Recreatieve tocht

De recreatieve tocht van 35 kilometer wordt in samenwerking met Stichting Cycling 4 Climate georganiseerd. Deze fietstocht zal in het teken staan van duurzaamheid; daarom wordt er een aantal interessante locaties aangedaan. Zo komen de renners onder andere langs de circulaire winkel Parels, duurzame winkel Waar en Boerderij Wolfslaar. 

Inschrijven voor Toerversie La Vuelta Holanda kan nog tot en met donderdag 11 augustus.

Bregje Kop