Afbeelding
Foto: Leon Krijnen

Via crowdfunding kan iedere Bredanaar straks investeren in de Koepel

Door: Hanneke Marcelis Economie

BREDA - Het Bredase investeringsplatform Crowdrealestate maakt het binnenkort voor elke Bredanaar mogelijk om te investeren in de transformatie van het koepelcomplex. Investeerders kunnen hierbij al vanaf 500 euro online investeren. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het unieke transformatieproject. “Een samenspel van oud en nieuw waar Breda straks trots op mag zijn”, aldus crowdfundingplatform Crowfrealestate.

Crowdrealestate is van origine een crowdfundingplatform waarbij investeren in vastgoed toegankelijk wordt gemaakt voor het grote publiek. Het bedrijf start nu een campagne van in totaal 10 miljoen euro voor de aankoop van het koepelcomplex. De projectontwikkelaars VDD Development en Being zullen het complex vervolgens binnen enkele jaren transformeren. Het in 2014 gesloten gevangenisterrein zal hierbij veranderen in een open en toegankelijk gebied, waarbij het mogelijk is om te wonen, verblijven, (net)werken, ontspannen, sporten en cultuur te beleven. 

In samenwerking met de projectontwikkelaars is het koepelcomplex voor de crowdfundingcampagne kadastraal gesplitst in vijf afzonderlijke proposities, bestaande uit de koepelgevangenis, het poortgebouw, de vrouwenvleugel, het kliniekgebouw en het gerechtsgebouw. Door deze splitsing kunnen investeerders zelf kiezen in welke onderdelen van het complex ze investeren.  

Freek Geurtsen van Crowdrealestate is positief gestemd en heeft hoge verwachtingen: “Elke Bredanaar kent de koepel, het project leeft in Breda. Wij hebben ongeveer hetzelfde meegemaakt met onze campagne van het Rat Verlegh Stadion en die zat binnen enkele dagen vol.” Hij vervolgt: “Bij de koepel zal het naar verwachting niet anders zijn. Bovendien is het gezien alle condities ook een interessante investering voor mensen buiten Breda.”  

Investeerders krijgen naast een vaste rente van zo’n 6 procent per jaar ook het eerste recht van hypotheek. “Investeerders nemen als het ware de rol van de traditionele bank over en krijgen daardoor dezelfde zekerheden als een bank zou hebben,” geeft Freek Geurtsen aan. Aankomende maandag om 16:00 uur wordt het eerste deel gepubliceerd. Vervolgens zullen, verspreid over twee weken, de volgende delen worden gepubliceerd.