Afbeelding
Foto: bredase-vredesprijs.nl

Genomineerden Bredase Vredesprijs zijn bekend

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - De genomineerden van de Bredase Vredesprijs zijn bekend. Op 21 september wordt in het Maczek Memorial de Bredase Vredesprijs uitgereikt door burgemeester Depla. De genomineerden zijn: Francien Kivits (actief bij stichting WW Help Ons Helpen), André Boersma en Soufiane Elazizi (van Doessouf) en Ad Pirard (onder ander actief bij Surplus).

De Bredase Vredesprijs werd in 2003 voor het eerst uitgereikt. Sindsdien laten de winnaars en genomineerden voor de Bredase Vredesprijs zien dat men persoonlijk een bijdrage kan leveren aan een meer vreedzame samenleving. Belangeloos en met niet aflatende energie zetten zij zich in, vaak op kleine schaal en buiten de schijnwerpers,  voor een meer menswaardige en rechtvaardige samenleving. Zo vormen ze een inspiratiebron voor wie datzelfde ideaal deelt. Inwoners van Breda kunnen jaarlijks personen voordragen die volgens hen deze prijs verdienen. Uit de voorgedragen personen kiest de jury drie genomineerden. Bij de uitreiking van de vredesprijs maakt burgemeester Paul Depla bekend wie van de genomineerden de prijs krijgt. Dat is natuurlijk een spannende, maar vooral ook feestelijke gelegenheid. 

Dit jaar vindt de uitreiking voor het eerst plaats in het mooie Maczek Memorial Breda. Op deze avond is er ook voor het laatst de gelegenheid om de fototentoonstelling ‘Helden zijn van alle tijden’ te zien, in het bijzondere Maczek Memorial. Daar hangen tien portretten van Helden van Breda, tien Bredase Vredesprijswinnaars en tien bevrijders van destijds. De avond begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur.