Afbeelding
Foto: Bredavandaag

Twee oplichters aangehouden voor het stelen van grote geldbedragen van bejaarde vrouw

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Op een adres in Groningen zijn twee mannen aangehouden voor pinpasfraude die in Breda plaats heeft gevonden. Op het verzoek van Cybercrime Team de Baronie, werden de mannen aangehouden. 

Enkele tijd geleden is een bejaarde vrouw uit Breda het slachtoffer geworden van pinpasfraude (spoofing). Een oplichter zou zich hebben uitgegeven als bankmedewerker en de vrouw wijs hebben gemaakt dat geprobeerd was haar rekening te plunderen. Hierna kwam een handlanger de bankpassen ophalen waarna daarmee aanzienlijke geldbedragen werden opgenomen.

Het slachtoffer deed aangifte. Tijdens het rechercheonderzoek kwamen de verdachten in Groningen op het spoor. Zij zijn met toestemming van de officier van justitie in Breda aangehouden. De verdachten zijn twee mannen van 19 en 34 jaar.

Drie ton
Eind vorig jaar werden er veertien verdachten aangehouden in een andere pinpasfraude-zaak. Toen werd er zo’n drie ton van een Bredaas echtpaar gestolen. De verdachten waren in de leeftijd achttien tot zestig jaar. Vermoedelijk hebben de oplichters een nieuwe bankpas aangevraagd en deze vervolgens uit de brievenbus gevist van hun slachtoffers. Daarmee kregen zij toegang tot de rekeningen van het echtpaar en hebben zij diverse bedragen naar andere rekeningen doorgesluisd.