Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Nog zeker tot morgenochtend geen treinen tussen Breda en Roosendaal na brand in goederentrein

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Tussen Breda en Roosendaal rijden zeker tot morgenochtend 07.00 uur nog geen treinen. Dit heeft te maken met de brand die gisterenochtend in een treintoestel ter hoogte van Etten-Leur uitbrak. Reizigers kunnen omreizen via Lage Zwaluwe. 

Een goederentrein geladen met auto’s reed gisterenmiddag een bovenleiding kapot op het traject Breda - Roosendaal. Door het incident vlogen verschillende auto’s, die op de trein stonden, in brand. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Door de brand was een flinke rookontwikkeling ontstaan. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant waarschuwde mensen om uit te rook te blijven. Er raakte niemand gewond bij het incident. 

Gisteren dacht de NS de dienstregeling omstreeks 17.45 uur weer op te kunnen pakken. Vanochtend laat de vervoersmaatschappij weten dat de verstoring op het traject tussen Breda en Roosendaal nog zeker tot vrijdagochtend 07.00 uur gaat duren. Reizigers tussen Breda en Roosendaal moeten rekening houden met extra reistijd. Zij kunnen omreizen via Lage Zwaluwe. Er rijden beperkt bussen.