Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Man overleden na aanhouding op Breda Barst, zes beveiligers verdacht

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Een 37-jarige man uit Polen is overleden nadat hij onwel werd toen hij door beveiligers van het festivalterrein van Breda Barst af werd gezet. Omdat niet duidelijk is hoe het kwam dat de man onwel raakte, worden de zes beveiligers die betrokken waren bij de situatie verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de man.

Tijdens de zaterdag van Breda Barst veroorzaakte en 37-jarige Poolse man overlast. De beveiliging besloot daarom om de man van het festivalterrein af te zetten. Toen de man zich verzette, hebben beveiligers hem onder controle gehouden tot de politie kwam.

Toen de agenten arriveerden, zagen ze dat de 37-jarige man geen ademhaling meer had. Ze zijn direct gestart met reanimeren en dit is kort daarna overgenomen door medewerkers van de ambulancedienst. De man is in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Hier is hij afgelopen weekend komen te overlijden. Zijn familie is op de hoogte gesteld.


Aanhouding
Omdat het niet duidelijk is hoe het kwam dat de man onwel is geworden, worden in totaal zes beveiligers verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de man. Vier van hen, in de leeftijd tussen 19 en 59 en komende uit Roosendaal, Breda, Dongen en Tilburg, zijn kort na het incident aangehouden. Deze vier verdachten zijn na verhoor de volgende dag in vrijheid gesteld maar blijven als verdachten aangemerkt. Twee andere beveiligers worden op een later tijdstip verhoord als verdachte. Het onderzoek naar de toedracht van het overlijden wordt voortgezet.


Veel mensen waren getuige van het incident en zijn ondertussen gehoord door de politie. Aan deze mensen is slachtofferzorg aangeboden.