Afbeelding
Foto: Bevolkingsonderzoek Nederland

Nieuw centrum voor borstkankeronderzoek geopend aan de Bijster

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Wethouder Carla Kranenborg- van Eerd heeft afgelopen week het nieuwe onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Nederland officieel geopend aan de Bijster. Vrouwen die worden opgeroepen voor het borstkankeronderzoek kunnen voortaan op deze locatie terecht.

Vrouwen van 50 tot 75 jaar worden iedere twee jaar opgeroepen voor het borstkankeronderzoek. Dat bevolkingsonderzoek vond altijd plaats in een bus, die in de volksmond dan ook de ‘borstenbus’ werd genoemd. Maar dat is week verleden tijd. In april opende Bevolkingsonderzoek Nederland aan de Bijster 10 in Breda een gloednieuw opleidings- en onderzoekscentrum in Breda. Op deze nieuwe locatie leidt Bevolkingsonderzoek Nederland nieuwe collega’s op en worden vrouwen uit Breda, en omliggende gemeenten zoals Etten-Leur uitgenodigd voor het borstkankeronderzoek.  

As donderdag 17 november was de eer aan wethouder Carla Kranenborg-van Eerd om samen met Ginel van Weering, voorzitter Raad van Bestuur Bevolkingsonderzoek Nederland, het nieuwe opleidings- en onderzoekscentrum op de Bijster 10 te openen.

Personeelstekort

Er is een flink tekort aan medewerkers in de zorg, een probleem dat ook bij het bevolkingsonderzoek naar borstkanker speelt. Daarom gaat Bevolkingsonderzoek Nederland de komende jaren veel nieuwe medewerkers vanuit het hele land opleiden voor de borstkankerscreening in Breda. Zo wordt het personeelstekort verminderd en ervoor gezorgd dat we de borstkankerscreening in de toekomst kunnen waarborgen.

“Het opleidings- en onderzoekscentrum is niet alleen per auto goed bereikbaar, maar ook met het openbaar vervoer. Daarnaast biedt Bevolkingsonderzoek Nederland in dit onderzoeks- en opleidingscentrum: ruime wachtkamers, drie onderzoeksruimtes, meer comfort en service aan cliënten”, aldus Bevolkingsonderzoek Nederland.