Afbeelding
Foto: Blend Breda

Feestelijke start van de bouw van Blend Breda

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Maas Jacobs heeft afgelopen week samen met WonenBreburg, toekomstige bewoners en omwonenden de officiële start van de bouw van Blend Breda gevierd. 

“Ruim een jaar geleden hebben we de koopovereenkomst gesloten met WonenBreburg. Vandaag hebben we samen met de toekomstige bewoners, gemeente Breda, projectpartners en omwonenden de officiële start bouw van de 75 woningen in project Blend-Breda gevierd”, liet Maas Jacobs donderdag weten.

Tijdens de viering heeft Bas van Rijsbergen van Gemeente Breda samen met een toekomstige bewoner het eerste prefab zitelement geplaatst. Voor iedere woning wordt straks een bankje geplaatst welke onderdeel zijn van de kenmerkende architectuur van het plan. Tevens dragen de bankjes bij aan de levendigheid en ontmoeting binnen de wijk.

Over Blend Breda
De 75 koopwoningen van Blend Breda worden gerealiseerd vlakbij de bouwlocatie van Nieuw Mertersem!, aan de andere zijde van het Dr. Struyckenplein. Het project van de ontwikkelingscombinatie maakt onderdeel uit van de grotere vernieuwingsopgave aan de zuidoostzijde van het Dr. Struyckenplein. De woningen worden gerealiseerd in 3 bouwblokken. Twee daarvan zijn gelegen tussen het Planciusplein en de Hudsonstraat. Het 3e bouwblok is gelegen tussen de Hudsonstraat en de Roggeveenstraat.  

Lees er hier meer over.