Afbeelding
Foto: Getty Images/iStockphoto

Voedselbank Breda ontvangt 20.000 euro aan gedoneerde energietoeslagen

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Alle Nederlanders krijgen in november en december 190 euro energietoeslag. Wie die toeslag niet nodig heeft, kan deze doneren aan een goed doel zoals de Voedselbank Breda. De Voedselbank Breda ontving daardoor al ruim 20.000 euro. “Ook in december hopen en verwachten we dat mensen die het niet nodig hebben hun energietoeslag doneren aan de Voedselbank in Breda”, laat Ad van Aalst weten.

In november is er door de Bredase Voedselbank meer dan 20.000 euro opgehaald onder de mensen die hun energietoeslag in november niet nodig hadden. Zij doneerden het bedrag van 190 euro. “Het is een heel mooi bedrag dat iedereen bij de Voedselbank blij verraste”, vertelt Van Aalst. “Het is een royale donatie die echt heel erg welkom is, want het aantal deelnemers bij de Voedselbank stijgt door de inflatie en de hoge energieprijzen dramatisch en nadert de 750 huishoudens. Daardoor komt de begroting onder druk te staan. Meer deelnemers betekent niet alleen meer voedsel, maar ook dat de kosten omhoog gaan; bijvoorbeeld voor het rijden en onderhoud van de vrachtwagens, de dure energie etcetera,”

Om de ‘zaak ‘draaiend te houden moet de Voedselbank Breda ieder jaar 100.000 euro ophalen aan giften en donaties. “Dat komt onder meer omdat de gemeente Breda weinig subsidie geeft aan de Voedselbank Breda, zeker in vergelijking met de andere grotere gemeenten in Noord Brabant”, stelt Van Aalst. “De verwachting en de hoop is dat mede door de inzet van wethouder De Nobel de gemeente inziet dat de Voedselbank een hogere subsidie goed kan gebruiken, zeker als het aantal deelnemers blijft stijgen. Daarom zijn dit soort acties heel erg welkom voor de Voedselbank.”

Ook in december is er weer de mogelijkheid om de energietoeslag te doneren aan de Voedselbank Breda. Ga om te doneren naar: https://voedselbankbreda.nl/product/energiedonatie-1-maand/