Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Een wedstrijd om 16.00 uur? Deze Bredanaars kijken hem in het café

Door: Hanneke Marcelis Algemeen Uitgelicht

BREDA - Van alle wedstrijden van het Nederlands elftal dit WK voetbal is er niet één qua tijd zo ongelukkig als die van vandaag. Om 16.00 uur begon de wedstrijd van Nederland tegen Qatar. Toch zijn er veel Bredanaars in het café te vinden. Zo zit de tent van Boerke Verschuren om 16.00 uur gezellig vol.

Boerke Verschuren heeft groots uitgepakt voor het WK Voetbal. “We hebben natuurlijk het café met de zaal waar de wedstrijd gekeken kan worden, en in de tuin hebben we een tent geplaats”, legt Johan de Vos uit. “Van die tent hebben we een soort stadion gemaakt met tribunes, waar voetballiefhebbers op een gezellige manier de wedstrijd kunnen kijken. Voor ons als café is die tent natuurlijk een voordeel, omdat we daarmee onze ‘binnenruimte’ vergroten.” 

En in die tent is het dinsdag om 16.00 uur al gezellig druk. Eén van de bezoekers die klaar zit voor de wedstrijd tegen Qatar is Brian, een stamgast van Boerke Verschuren. “Ik kom hier zo’n drie keer per week. Voor mij is Boerke echt mijn huiskamer, het is een vorm van ontspanning”, legt hij uit. Voor hem was het dan ook een logische keuze om de wedstrijd bij Boerke Verschuren te kijken. “Daarbij heb ik ook heel veel waardering voor hoe groots hier wordt uitgepakt voor het WK. Deze hele tent en de sfeer, dat is toch fantastisch.”

Op de achterste rij van de ‘tribune’ bij Boerke zit een groep vrienden klaar voor de wedstrijd. Ook zij hebben geregeld dat ze vrij zijn om de wedstrijd van Nederland samen in de tent bij Boerke te kijken. “Boerke Verschuren is de sponsor van ons hockeyteam, dus we komen hier heel vaak”, legt één van hen uit. Een ander vult aan: “Maar ook los daarvan is het gewoon gezellig om hier samen wat te drinken en de wedstrijd te kijken. Dat is gezelliger dan thuis.”

Tekst gaat verder onder de foto


Johan de Vos is blij met de animo voor de wedstrijden van Oranje bij Boerke Verschuren. “De eerste wedstrijd van Nederland was op maandagmiddag om 17.00 uur. Ik twijfelde toen wel of het echt heel druk zou worden. Het was natuurlijk geen ideale tijd. Maar toch zat het bij ons uiteindelijk gewoon vol. Dan heb je het over 500 tot 600 man. Dat is toch geweldig? Natuurlijk had ik liever gehad dat de wedstrijd van vandaag om 18.00 uur in plaats van 16.00 uur zou zijn. Maar je kunt niet alles hebben. Toch is het om 16.00 uur al gezellig hier, en het zal komende uren nog wel drukker worden. En hopelijk gaat Oranje natuurlijk door, en het schema na de poulefase is wel erg fijn met wedstrijden in het weekend.”