Afbeelding
Foto: Politie.nl

Verdachte van autodiefstal verstopt zich onder trampoline voor politie

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen aangehouden, omdat zij in een gestolen auto reden. De mannen sprongen na het zien van de politie uit de auto en gingen er vandoor. Na een achtervolging door gangpaadjes en achtertuinen konden agenten het tweetal toch aanhouden.

Omstreeks 05.00 uur kregen agenten een melding over mannen die in een gestolen voertuig zouden rondrijden in Hoge Vucht. De politie ging direct ter plaatse. Wanneer de agenten hun politievoertuig vóór de auto met daarin de verdachten willen zetten, springen de mannen eruit en slaan op de vlucht.

Achtervolging
De bijrijder rent een gangpaadje in en springt daarna over een aantal schuttingen. De agent die hem achtervolgt wacht totdat hij de man niet langer van tuin naar tuin ziet gaan, telt het aantal poorten en vindt de verdachte uiteindelijk verstopt onder een trampoline.

De bestuurder van de auto, die een andere kant oprende, wordt ondertussen ook achterna gezeten door agenten. Wanneer hij niet luistert als er geroepen wordt dat hij moet stoppen, dreigt een agent het stroomstootwapen te gebruiken. Dat is voor de verdachte genoeg om zijn vlucht te staken.

De mannen zijn aangehouden en zitten vast. Ze zijn beiden 18 jaar. De één komt uit Bergen op Zoom, de ander heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.