Afbeelding
Foto: Shutterstock

Decembermaand vol activiteiten in Haagse Beemden: ‘Proberen het dorpsgevoel terug te krijgen’

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Een kerstmarkt, de intocht van de kerstman en een lampionnenoptocht. In de wijk Haagse Beemden hoeven inwoners zich in december niet te vervelen. Er worden namelijk allerlei activiteiten georganiseerd rondom de feestdagen. “Zo proberen we samen de Haagse Beemden weer een levendige wijk te maken!”

Het begon allemaal afgelopen jaar. Toen introduceerden Mike Hermans en zijn vriend Paul voor het eerst het Haagse Beemden Festival. Dit idee kwam voort uit het gebrek aan ‘grote’ activiteiten in de wijk. “Haagse Beemden is natuurlijk een redelijk grote wijk, maar qua activiteiten die voor jong en oud georganiseerd werden in de wijk, viel het een beetje tegen”, aldus Mike. “Er gebeurde genoeg, maar vooral op kleinere schaal, binnen bekende kringen”, zegt hij. En daar wilde het tweetal verandering in brengen. “Met het Haagse Beemden Festival is dat zó goed bevallen, dat we besloten dat we meer activiteiten willen gaan opzetten. Daarom zijn we een stichting gestart.”


Organisatoren en eigenaren van HB Events, Mike en Paul

Eén van die activiteiten is de kerstintocht. “Het idee is dat er bij winkelcentrum het Heksenwiel een kerstboom komt te staan”, aldus Mike. “Ook zullen er bij de basisscholen flyers worden uitgedeeld met een kerstbal die de kinderen kunnen inkleuren en waarop zij een kerstwens kunnen zetten. Deze kunnen de kinderen inleveren bij de Zeeman of de Alexander Hoeve”, laat de organisator weten. “Uiteindelijk komen deze kerstballen in de boom in het winkelcentrum te hangen. Tijdens de kerstintocht zal de kerstman het licht van de boom ontsteken, waarna er een lampionnentocht vertrekt richting het sportcafé. Daar zullen allerlei prijzen uitgereikt worden.”

Maar dat is niet alles. Op 9 december wordt er door Zorgboerderij de Kleine Hoeve een kerstmarkt georganiseerd. “Zij hebben door het Haagse Beemden Festival ook de smaak behoorlijk te pakken gekregen”, aldus Mike. 

Het doel van al deze activiteiten? “We proberen Haagse Beemden op deze manier weer een levendige wijk te maken”, aldus Mike. “We proberen ook alleen ondernemers uit de wijk te betrekken bij de activiteiten en acties, zo houden we het netwerkgevoel ook groter. Hiermee hopen we het dorpsgevoel, wat we vroeger toch wat meer hadden, weer terug te krijgen”, laat de organisator weten. “Tot nu toe werkt dat aardig, moet ik zeggen!”