Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Lasergame experience opent deuren in de oude fabriek van Bakkerij Borgesius

Door: Hanneke Marcelis Algemeen Uitgelicht

BREDA - In de toekomst zal de voormalige Borgesius Bakkerij plaatsmaken voor een woonwijk. Maar zolang die plannen nog niet worden uitgevoerd, krijgt de locatie aan de Ettensebaan 2 een heel andere bestemming. Urbex Laser opent namelijk de deuren op de eerste verdieping van het pand. Bredanaars kunnen daar lasergamen in de originele ruimtes van de voormalige bakkerij.

Breda heeft er een nieuwe lasergame experience bij. Vandaag opent Urbex Laser de deuren aan de Ettensebaan in een bijzonder pand. De lasergamehal is namelijk gevestigd op de eerste verdieping van de voormalige Borgusius fabriek, ook wel bekend als Bakkerij Welten of Bakkersland.

Woonwijk
In de toekomst zal er een woonwijk met honderden woningen verrijzen op het terrein van Borgesius. “Maar terwijl het vergunningsproces in volle gang is, staat een groot deel van het pand leeg”, vertelt Stijn van Liempt van Urbex Laser. “De hallen worden door eigenaar Dennenborgh verhuurd voor opslag. Maar met de eerste verdieping kon de eigenaar niets. Toen wij die verdieping zagen met alle toffe ruimtes, waren we meteen enthousiast om daar iets moois van te maken.”

Op de eerste verdieping van de oude fabriek vind je onder andere de voormalige kleedkamers, douches, opslag en de rookruimte. “In totaal zijn er veertien verschillende ruimtes die grotendeels nog helemaal intact waren. Dat hebben we zo gehouden. Je komt tijdens het lasergamen dus bijvoorbeeld de oude kluisjes tegen die de werknemers hier gebruikten”, vertelt Van Liempt enthousiast. “Verder hebben we natuurlijk wel aanpassingen gedaan om het lasergamen nog uitdagender te maken. Zo hebben we vijf extra doorgangen tussen alle ruimtes gemaakt, en verschillende industriële objecten neergezet.”

Urbex Laser zal minimaal één jaar in het pand aan de Ettensebaan gevestigd blijven. “Daarna moeten we kijken hoe de plannen voor de woningbouw verlopen. Als die vertraging oplopen, kunnen we mogelijk langer geopend blijven. Maar we zitten hier sowieso een jaar!”


Urbex Laser