Een mobiele flitspaal
Een mobiele flitspaal Foto: Tom van der Put

Flexflitspaal keert terug in Breda op de Julianalaan

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De flexflitspaal die eerder werd ingezet op de Westerparklaan keert terug naar Breda. De paal zal geplaatst worden op de Julianalaan, en daarna volgen mogelijk nog andere locaties in Breda.

Afgelopen jaar heeft er een flexflitspaal op het kruispunt Westerparklaan - Weerschijnvlinder gestaan. Die is inmiddels vervangen door een definitieve flitser. Maar als het aan raadslid Meeuwissen van de VVD ligt, wordt die flitspaal vaker ingezet in Breda. Hij ziet het al een goede manier om de verkeersveiligheid in Breda te vergroten, en stelde daarom vragen aan het college over de inzet van de flitspaal.

In een antwoord op die vragen laat het college weten dat de flitspaal terugkeert naar Breda. De flexflitser komt als eerste in Breda op de Julianalaan. Ook voor het kruispunt Emerparklaan met het Moerenpad is een positief advies afgegeven, en ook de Tramsingel staat op de lijst voor 2023. In de periode dat er geen flexflitser staat, zal incidenteel op snelheid via radar en laser worden gecontroleerd.  

Het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (Parket CVOM) bepaalt wanneer de flexflitserpaal op welke locatie komt. De eerste locatie van de regio is in Bergen op Zoom, daarna waarschijnlijk in Breda (Julianalaan). Hierna volgen Tilburg en Zeeland.