Afbeelding
Foto: Google Earth

Breda Beslist: ‘Pak onveilige verkeerssituatie Hogeschoollaan aan’

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Hendrico Valentijn, burgerraadslid bij Breda Beslist, is de onveilige situatie aan de Hogeschoollaan helemaal beu. Volgens hem moet er iets gedaan worden aan deze straat om de verkeersveiligheid te vergroten. Daarom stelt hij vragen aan het college. 

“Grenzend aan de middelbare school de Nassau, hogeschool Avans en het Amphia ziekenhuis ligt de hogeschoollaan. Na hier zelf vaak mee in aanraking te zijn gekomen, geluiden gehoord te hebben en te zien hoe een relevant onderwerp de verkeersveiligheid van Breda op dit moment is, constateert Breda Beslist dat de Hogeschoollaan onveilig is”, aldus Valentijn. 

“Voetgangers worden indirect verzocht over de smalle autobaan te lopen die gebruikt wordt door zowel auto’s als bussen, er is geen voetpad”, vervolgt hij. “Aan de westelijke zijde worden beide scooters en fietsers met een verkeersbord geweerd, terwijl aan de oostelijke zijde enkel fietsers worden geweerd. Uiterst onduidelijk.”

“Door de nabij gelegen scholen worden deze verkeersregels regelmatig door de scholieren overtreden. Een alternatieve route kost 5 minuten langer op de fiets”, zegt het burgerraadslid. “De infrastructuur is niet ingericht op het stimuleren van het naleven van de verkeersregels, zo wordt deze overtreding in de hand gespeeld door de fietspaden die bijna direct aansluiten op de weg waar zij verboden zijn gebruik van te maken.”

Daarom stelt Hendrico Valentijn vragen aan het college. “Wat gaat het college doen om deze gevaarlijke verkeerssituatie aan te pakken voordat er ongelukken gebeuren.”