Afbeelding
Foto: Shutterstock

Gemeente wil alle 70.000 Bredase vrijwilligers bedanken met gratis lunch

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De gemeente nodigt alle Bredase vrijwilligers uit voor een gratis lunch bij het restaurant van opleidingscentrum de Rooi Pannen. In totaal wil Breda ruim 70.000 mensen die zich vrijwillig inzetten voor hun buurt, wijk of stad op deze manier bedanken.

Gemeente Breda wil de alle vrijwilligers binnen de gemeente in het zonnetje zetten en te bedanken. “Zonder hen zou heel veel niet mogelijk zijn in Breda” ,aldus de gemeente. De gemeente nodigt daarom Bredase vrijwilligers uit voor een lunch bij het restaurant van opleidingscentrum de Rooi Pannen.

“Vrijwilligers zijn niet altijd zichtbaar maar wel onmisbaar. Ze zijn de stille krachten van onder andere onze verenigingen, evenementen, scholen en voedselbanken”, aldus wethouder Boaz Adank. “Ze vervullen zorg en maatschappelijke taken en zetten zich in voor prachtige initiatieven. Hiermee dragen ze in belangrijke mate bij aan de leefbaarheid van onze wijken en dorpen. Het is lastig om álle vrijwilligers in Breda te bereiken. Met deze lunches proberen we in ieder geval naar een deel van hen te uiten hoe belangrijk ze zijn en onze waardering uit te spreken”.

De gemeente wil de ruim 70.000 mensen die zich vrijwillig inzetten voor hun buurt, wijk of stad bedanken voor hun inzet. Daarom organiseert gemeente samen met de Rooie Pannen een gratis lunch inclusief rondleiding over de voormalig Seeligkazerne in Breda. De komende maanden is er op verschillende dagen ruimte gereserveerd in het restaurant van de Rooi Pannen waar de vrijwilligers in groepen van 20 van de heerlijke lunch te genieten. Ook de collegeleden zullen zo nu en dan aanschuiven aan tafel om zo in gesprek te zijn met de vrijwilligers die zich op vele verschillende manieren inzetten voor Breda.

Vrijwilligers die het leuk lijkt om alleen of samen met een collega-vrijwilliger gratis te lunchen bij de Rooi Pannen kunnen hiervoor een moment reserveren via telefoonnummer 076-5001880 (maandag tot zaterdag bereikbaar). Op de website van de gemeente is meer informatie te vinden over deze actie via www.breda.nl/nieuws/gratis-lunch-voor-vrijwilligers.