ZorregDaggeDurbijBand
ZorregDaggeDurbijBand Foto: Willem Schoonebeek

Carnavaleske middag in de Nieuwe Veste: ‘Zorreg Dagge Durbij Bent’

Algemeen

BREDA - De Bredase Federatie van Carnavalsverenigingen en Nieuwe Vesten organiseren aanstaande zaterdag een creatieve, carnavaleske middag in de Culturele Markthal. Tijdens de middag kun je onder andere workshops volgen of exposities bekijken.

Aanstaande zaterdag is het zover: dan organiseren de Bredase Federatie van Carnavalsverenigingen een carnavaleske middag in de Nieuwe Veste. De middag begint om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Tijdens ‘Zorreg Dagge Dur Bij Bent’ is er van alles te beleven voor jong en oud. Zo volg je creatieve workshops en bekijk je een prachtige expositie van het Kielegats Carnavals Museum. Ook nemen wagenbouwers je mee in het verloop van hun ontwerp naar het eindresultaat en kun je zelf aan de slag gaan met jouw optochtidee. 

Workshops 
Kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan diverse creatieve workshops. De allerjongsten kunnen kleuren of verven. Ook kun je een eigen masker maken dat je meteen met carnaval kan gebruiken. Jongeren zetten hun eerste stappen als cameraman of gaan aan de gang als licht- en geluidsman onder leiding van Baronie TV. Er is voor iedereen wat te beleven tijdens deze middag.

Muziekworkshop voor muzikanten 
Ben je muzikant? Dan kun je meedoen aan een muziekworkshop. Kijk voor verdere informatie op de facebookpagina van de BFC.

Makersbase
Bij de Makersbase kunnen bezoekers onder andere buttons voor op de carnavalsoutfit maken of voor Prins Carnaval spelen bij het green screen.

Zorreg Dagge Durbij Bent heeft een open inloop en deelname is gratis.


Kiske & Mieske - Foto: Stichting Kielegat